LIV: Familiemøte i teltet begynner med frisk musikk, dans og hopp og sprett. Alle foto: Brit Rønningen

Forbundsteltet i bruk igjen

Etter mange år er møteteltet på nytt tatt frem på Lyngdal Bibelcamp. Det er stedet der de eldre barna samles til familiemøte.

LYNGDAL: ‒ Det har fungert veldig bra å ha familiemøter i teltet. Det eneste problemet er at det er litt hull i taket. Så når det regner, kan det bli litt vått. Heldigvis har vi hatt oppholdsvær, sier Linn Merete U. Peducassé til sambåndet.no.

Hun er med i lederteamet på Kidzcamp den andre uka på Lyngdal Bibelcamp, og den trede uka er hun leder for hele Kidzcampen.

Nytt
Nytt i år er at samlingene for de største barna på Kidzcamp foregår i møteteltet, og barna er sammen med foreldre på familiemøte og ikke egne samlinger. Det er også maks 200 personer som kan delta på familiemøtene, og man må melde seg på møtene i appen Meet314.

Den andre fredagen i juli begynner familiemøtet med frisk musikk, hopp og sprett og dans for at deltakerne skal bli ordentlig våkne. Så er det selvfølgelig en påminnelse om å holde en meter avstand.

ANDAKT: Sarah Hetland forkynner.

Gideon
‒ Vi har snakket om Rut og Deborah. I dag skal vi snakke om en mann som heter Gideon, begynner Sara Hetland dagens forkynnelse og fortsetter med å forklare hva Gideon betyr.

‒ Gideon betyr Guds kjempe, men Gideon var litt pysete. Han skulle gjøre noe som er litt skummelt. Jeg er ikke god i fotball, og heller ikke god i ballett eller solodans. Men noen ganger må vi gjøre noe vi ikke er gode på eller glad i å gjøre. Vi har forskjellige ting vi er gode på.

Hetland forteller videre at Gideon fikk i oppgave å redde israelittene fra midjanittene, et folkeslag som var sterkere og flere enn israelittene og som ikke var greie med israelittene. ‒‒‒ ‒ Gud sier om Gideon at han er en djerv kriger. Djerv betyr evne til å være modig. Herren er med deg. Bruk din styrke til å redde israelittene fra midjanittenes hånd. Han følte seg liten og at det var en skummel oppgave å få. Hvordan tror du Gideon følte seg når Gud sa at han var djerv?

‒ Overrasket, svarer en gutt.

BRUK: Møteteltet er i bruk igjen.

Tegn
‒ Så ba Gideon om et tegn fra Gud om at Gud ville hjelpe ham til å berge Israel. Han la ut ull på treskeplassen. Hvis det er dugg på ulla, men ikke på gresset, er det et tegn fra Gud. Gresset var helt tørt, og det var dugg på ullen. Så ba han om et tegn til. Hvis gresset var vått og ulla er tørr, da er det et tegn fra Gud. Da kan han stole på Gud, forteller Hetland videre.

Historien om Gideon som står i Dom 6-8, fortsetter med at han samler en hær på 32 000 israelitter til å gå mot midjanittenes hær på 135 000 mann. Gud syntes israelittenes hær var for stor og ba Gideon om å redusere den helt ned til 300 mann, som vil si 450 misdjanitter pr israelitt.

‒ Her må Gideon stole på Gud. Etterpå takker israelittene Gud for at det er han som har hjulpet dem mot midjanittene. Det er han som har gjort det. Vår Herre er stor og rik på kraft, avslutter Hetland.

Lek
Etterpå er det leken «Alle som har…reiser seg» og en sangkonkurranse. Deltakerne blir delt inn i to lag og på skjermen kommer det opp et ord. Lagene skal finne en sang som har det aktuelle ordet i seg. Konkurransen skaper liv i teltet.

Etter familiemøtet venter det en overraskelse, en is til barna utenfor teltet.

Engasjert
Anne Gunn Vassbø fra Lye har to barn som er med på familiemøtet og to barn som jobber på Bibelcampen.

‒ Familiemøtene i teltet er veldig bra. Alle er så engasjerte.

‒ Hvordan synes du smittevernet fungerer?

‒ Det går fint. Stolene er plassert ut med en meter avstand, folk holder en meter avstand og det er et begrenset antall som kommer inn på møte. Det har vært en god løsning, og det virker trygt. Med appen har de god mulighet for smittesporing og vi må sprite oss hele veien, enten det er i butikken eller før vi går inn på møte. Så er det veldig godt og variert program og mye glede og veldig koselig å være i lag på familiemøte.

Rolig
Peducassé opplever at det har vært mer ro over årets Kidzcamp.

‒ Det har vært flotte og rolige samlinger. God avstand gir barna bedre plass, og det skaper mer ro. Det betyr også noe at de har foreldre med seg på møtene, sier Linn Merete U. Peducassé.

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.